2017-01-01

Újabb délvidéki betelepítés várható? – Szerbül tanulnak a migránsok Szerbiában, úgy tűnik ott akarnak maradni

Oszd meg másokkal is!

Megkezdődött a szerb kormány azon programjának megvalósítása, amely a Szerbiába (és Délvidékre) érkező migránsok integrációjára irányul.

Egyelőre “csak” a bevándorlók kisebb része óhajt élni a lehetőséggel, mégpedig azok, akik egyfajta menedékjogot kértek és kaptak az illetékes szervektől.

A kormány rendelete értelmében ezek a migransok ingyenes (!) nyelvtanfolyamra és gyógykezelésre jogosulnak, továbbá állami támogatásra (!) számíthatnak az oktatás és a foglalkoztatás terén. A rendelet előirányozza a menedékjogot szerző migránsok bekapcsolódását az ország társadalmi, kulturális és gazdasági életébe, tehát a rendszerbe való integrálódásukat.

A program szerint lehetővé kell tenni számukra, hogy megismerkedjenek a szerb történelemmel, kultúrával és alkotmányos renddel. Az úgynevezett szerb menekültügyi főbiztosság feladata, hogy hozzáférhetővé tegye a migránsok számára az egészségügyi és szociális védelmi rendszert és a munkapiacon való érvényesülésüket.

Az ingyenes szerb nyelvtanfolyam háromszáz órát foglal magába, azzal, hogy az egyetemi végzettséggel rendelkező migránsoknak (bizonyára sokan lehetnek), további száz ingyenes órá jár. A menedékjoggal rendelkező migránsoknak nem kell fizetniük a szállításukért az állam által biztosított szállásuktól a tanfolyam helyszínéig.

A migránsok gyermekei számára “természetesen” ingyenes az iskoláskor előtti intézményekben való ellátás és az iskoláztatás.

Az összes kedvezmény mellett a migránsok egyszeri pénzsegélyt is igényelhetnek, amelyet a menekültügyi főbiztosság nagy valószínűség szerint odaítél nekik.

Magyarán: a menekültjogot szerző bevándorlók mindabban részesülnek, amiről az itteni átlagpolgárok csak álmodhatnak.

Lehet, hogy Soros György pokoli terve Szerbia esetében máris kezd megvalósulni?

Novosti nyomán K. P. – Délhír

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!