2017-01-08

Terrortámadás Jeruzsálemben, kamion hajtott a tömegbe

Oszd meg másokkal is!

Újabb gázolásos terrortámadásra került sor. A The Guardian beszámolója szerint a támadás az óvárosban történt, a helyszínen tartózkodó kollégájuk szerint testrészek hevernek mindenhol.

Jeruzsálem egyik városrészében legkevesebb 4 ember meghalt, 15-en pedig megsebesültek, amikor egy kamion hajtott a tömegbe. A rendőrség lelőtte az elkövetőt, a szóvivő terrortámadásról beszélt.

Legutóbb összesen 12 ember halt meg, és mintegy 50-en sebesültek meg egy berlini karácsonyi vásáron, miután a tömegbe hajtott egy kamion. A decemberi merényletet az Iszlám Állam vállalta magára.

A beszámolók szerint a teherautó egy autóbuszról leszálló katonák közé hajtott. Több elgázolt katona a teherautó alá szorult, őket a tűzoltók segítségével szabadították ki.

A kórházi jelentések szerint a beérkező sebesültek egy része súlyos, vagy kritikus állapotban van.

A sérültek közül egy asszony súlyos állapotban van – jelentette internetes oldalán a Jediot Ahronót. A halálos áldozatok közül négy nő, egy pedig egy húszas éveiben járó fiatalember. Az izraeli rendszámú teherautó a buszmegállóban várakozókat célozta meg. Három embert a roncsok alól kellett kiszabadítani.

Az El País spanyol újság értesülései szerint már négy halálos áldozata van a Jeruzsálem Armon Hanacív nevű lakónegyedében végrehajtott támadásnak, amikor teherautóval hajtottak egy autóbuszról leszálló katonák közé.

888 nyomán

Kövess minket a Facebookon!