2016-12-19

Teherautó hajtott bele egy karácsonyi vásárba, 12 halott, legalább 50 sebesült

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Egy nyugat-berlini karácsonyi vásárba belehajtott egy kamion. Néhányan megsérültek.

Nyugat-Berlinben, egy békés karácsonyi vásárra kilátogató emberek közé hajtott eddig ismeretlen okokból egy teherautó. Szemtanúk szerint többen a jármű alá kerültek. Sokan eszméletlenül fekszenek a földön.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A jármű több bódén is áthajtott és legalább három emberen keresztülment. A rendőrségi szóvivő szerint egy ember meghalt, 10-en megsérültek. A Berliner Morgenpost szerint többen meghaltak és körülbelül 50-en megsebesültek. A CNN információit hivatalosan is megerősítették, kilenc ember meghalt a támadásban.

Napok óta tudható volt, hogy támadás lesz a berlini vásáron. Azt egyelőre nem tudni, hogy baleset vagy támadás történt, de a szemtanúk szerint fékezés nélkül rohant bele a tömegbe a kamion.

A CNN-nek nyilatkozó szemtanú szerint a teherautó 60 km/órás sebességgel hajtott a tömegbe. A sofőr kiugrott a kamionból és elrohant. A hatóságok nagy erőkkel keresik az elkövetőt.

Élő adás a helyszínről:

A jelenlegi információk szerint merénylet történt

A Bild értesülései szerint két ember meghalt, legalább ötven megsérült, amikor egy teherautó rontott egy karácsonyi vásár standjai közé a nyugat-berlini Breitscheidplatzon.

A főváros nyugati részének központjában, Charlottenburg kerületben, a Kurfürstendamm sugárútnál lévő vásárba rohant bele egy teherautó. A jelenlegi információk szerint merénylet történt.

A rendőrség evakuálta és lezárta a vásárt, valamint a sérültek rokonai számára jól elkülönített helyet határolt el.

A helyszínen kaotikus a helyzet, pánik alakult ki – mondta az M1 berlini tudósítója. A merénylő elmenekült, a hatóságok nagy erőkkel keresik.

Legalább kilenc halott és több mint 50 sebesült

Berlin Charlottenburg nevű városrészében nem sokkal ezelőtt egy LKW teherautó a vásárló tömegbe rontott a Vilmos Császár-emléktemplom tövében. A Spiegel online értesülése szerint a teherautó nagy sebességgel hajtott ki a Budapester Straßeről, s fékezés nélkül fölhajtott a zsúfolt gyalogos járdára, ahol több tucat embert elütött.

A Spiegel online szerint a berlini terrortámadásnak eddig legalább kilenc halottja és több mint 50 sebesültje van.

A rendőrségi Twitter is megerősítette a 9 halottat:

A német főváros rendőrségének egy szóvivője a dpa hírügynökségnek azt mondta, hogy valószínűleg terrortámadás történt.

A kamion a Scania R-sorozatból származott, aminek a leggyengébb verziója is 320 lóerős. A rendszámtábla alapján lengyel lehetett a teherautó.

A legfrissebb információk szerint elfogták a kamion sofőrjét

Az M1 értesülései szerint a berlini rendőrség őrizetbe vett egy embert. A teherautóban pedig egy halottat találtak.

A Die Welt című lap úgy tudja, hogy a hatóságokhoz az utóbbi napokban több értesülés eljutott egy berlini karácsonyi vásár ellen készülő támadásról.

A kamion direkt a gyalogosok mozgását követte. Az esetet hivatalosan is terrorcselekményként kezelik.

Híradó, MTI, Breaking911.com, 888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]