2017-01-09

Migránsvédő szervezet azzal vádolja a francia rendőröket, hogy ellopják a migránsok takaróit

Oszd meg másokkal is!

Az Orvosok Határok Nélkül azzal vádolja a francia rendőröket, hogy ellopják a migránsok takaróit, ezzel veszélybe sodorva az életüket.

A nemzetközi segélyszervezet arra a “szisztematikus rendőri erőszakra” is figyelmeztet, amely azok ellen a migránsok ellen irányul, akik kénytelenek Párizs utcáin tölteni az éjszakát az egyetlen befogadó állomás túlzsúfoltsága miatt.

Az Orvosok Határok Nélkül szerint a rendőrök zaklatják a migránsokat, könnygázzal keltik fel őket az éjszaka közepén, és nem engedik őket leülni, amikor menedékért állnak sorba a La Chapelle-negyedben található befogadó állomáson. A segélyszervezet szerint a múlt héten nyolc migráns került kihűlés közeli állapotba a rendőrök miatt.

A tél közepén a közhatalom kötelessége, hogy menedéket nyújtson a migránsoknak, méghozzá sürgősen. A rendfenntartó erők ehelyett elkobozzák a takaróikat és arra kényszerítik őket, hogy órákig sorba álljanak. Mindezt azért, hogy eltakarítsák őket a lakosság szemei elől. Az erőszak alkalmazásának ezen formáját azonnal abba kell hagyniuk.”

mondta a szervezet munkatársa az Independentnek.

A francia belügyminiszter azonban megvédte a francia rendőröket. Bruno Le Roux szerint a rendőri munka megkérdőjelezése “nemzeti sporttá” vált Franciaországban. Pedig a rendőrség csupán menedéket akar nyújtani a rászorulóknak.  A belügyminiszter azt mondta, hogy a rendőri munka során a felelősség és az emberiesség kéz a kézben jár. Ezt a gyakorlatot kell folytatni a jövőben is.

Párizsban az első befogadó állomást 2016 novemberében nyitották meg. Ezt követően a rendőrség zéró toleranciát hirdetett az út menti migránstáborok ellen. Ezek kialakulását kerítések felhúzásával és fokozott rendőri jelenléttel igyekeznek megakadályozni. A befogadó állomás folyamatosan megtelt migránsokkal az elmúlt hetekben.
888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Kövess minket a Facebookon!