2017-04-14

“Migránsokat akarunk!” – A határkerítésnél készülnek provokációra a Soros-féle civilek

Oszd meg másokkal is!

Buszokkal, autókkal indulnak a magyar-szerb határra tüntetni szombaton a MigSzol szervezésében a “menekültek bebörtönzése, a rendőri erőszak és az állami propaganda ellen.” A felhívás szerint törvényszegésre készülnek, be akarnak jutni a tranzitzónákba, sőt, egyes információk szerint a biztonsági határzár bontását is tervezik nagyszombaton.

A Migránsokért Szolidáris Csoport szerint a menekültstátuszért folyamodó embert a szerb-magyar határon felállított konténer-táborba börtönzik majd be – még azokat is, akik már szabadon mozoghattak és élhettek Magyarország területén. A szabályozás alapján kizárólag ebben a “tranzitzónának” nevezett konténertáborban lehet menedékkérelemért folyamodni, ahova minden hétköznap tíz ember léphet be. Egészen a kérelem elbírálásáig a zónában kell maradni, mely az esetek nagy részében – mivel Szerbiát a magyar kormány korábban biztonságos országnak nyilvánította – a státuszért folyamodók Szerbiába toloncolásával végződik.

A MigSzolról itt írtunk már korábban, a Soros által pénzelt szervezet a Tanítanék Mozgalom egyik támogatója is, ami egyéb, nemes céljain túl folyamatosan azért kampányol, hogy a migránsok több segélyhez jussanak.

Migránsokat akarunk!

A MigSzol felháborítónak tartja a “rendszerszintű visszatoloncolást”, ami szerintük a kerítés befejezése óta fennálló probléma. A csoport úgy véli: “a hatóságok hallgatnak, azonban a tanúvallomások és a verések nyomai nem: a visszatoloncolások során a rendőrök rendszeresen megverik a menekülteket, kutyákat engednek rájuk, megfosztják őket a meleg ruháiktól, pénzüktől és összetörik a mobiltelefonjaikat.” Az állam a határ “védelmére” egy új határrendészeti alakulatot hozott létre, a határvadászok két hónap tréninget követően felfegyverkezve állnak munkába a határon.

Mint írják:

Fantasztikus részt venni a civil társadalomért, az oktatásért, a közös szabadságunkért zajló tüntetéseken, igazán felemelő ez a közös kiállás! Ne feledkezzünk meg azonban arról sem, hogy a kormány kirekesztő politikájának régóta célpontjai a menekültek, bevándorlók is.” 

Az elmúlt évek migráció ellenes állami propagandája és jogszabály változásai egyszerre fosztják meg a menedéket kereső embereket a legalapvetőbb emberi jogaiktól, és emberi méltóságuktól. A “muszlim terroristák törvényen kívüli tömegeivel” szemben bármilyen eszközzel felléphetünk. Csak mindeközben azt hagyjuk figyelmen kívül, hogy ők is azért küzdenek, amiért mindenki más: a biztonságos életért.

Tüntetünk a dehumanizáló állami propaganda ellen! Tüntetünk a migránsok és menekültek bebörtönzése ellen! Tüntetünk a rendőri erőszak ellen!”

A program 14.30 kor kezdődik Röszkén, majd közös vonulást terveznek a kerítéshez, ahol beszédeket is mondanak, majd a tüntetők átvonulnak a tranzitzónákhoz. Az eseményről a PestiSrácok.hu élőben közvetít, s bár munkatársunk jelentkezett a buszra, az ő számára már nem volt hely, így autóval érkezik stábunk. A MigSzol egyébként az utazás költségeinek fedezéséhez adományokat is gyűjt, az ajánlott adomány: 1000 Ft, Zentán pedig több személynek éjjeli szállást tudnak nyújtani – díjtalanul – a Térzene Irodalmi Társaság vendégháza felajánlásából.

A röszkei migránsszabadságért küzdő tüntetés után Budapesten kezdődik egy zajos “utcabál.” A “Nem maradunk csendben” rendezvény keretében lehet üvöltözni és táncolni is a Szabadság téren a “line-up” szerint.

PestiSrácok.hu nyomán, fotó: Facebook

 

Kövess minket a Facebookon!