2016-11-13

Míg Trump át nem veszi a Fehér Házat, Obama sem tétlenkedik: muszlim migránsokat rendelt Ausztráliától

Oszd meg másokkal is!

Az Egyesült Államok fogadja be azoknak a menedékkérőknek egy részét, akik Ausztráliába akartak menni, de jelenleg csendes-óceáni szigetországokban lévő táborokban vesztegelnek – jelentette be vasárnap az ausztrál miniszterelnök.

Malcolm Turnbull azt nem árulta el, hogy erről egyeztetett-e Donald Trumppal, az Egyesült Államok következő elnökével, amikor beszélt vele telefonon. Trump a kampányban a muszlimok befogadásának leállítását ígérte, azok pedig, akik Ausztráliába szeretnének bejutni, jobbára közel-keleti, ázsiai és afrikai muszlimok.

„Egyszerre egy kormányzattal tárgyalunk, és az Egyesült Államoknak egyszerre csak egy elnöke van” – közölte Turnbull.

Ausztrália 2013-ban vezetett be rendkívül szigorú menekültügyi korlátozásokat, és 2014 óta egyetlen embercsempész hajó sem tudott kikötni, a haditengerészet 29-et küldött vissza Indonéziába.

„Arra számítunk, hogy az embercsempészek marketingfogásként az Amerikába jutás lehetőségével próbálják majd meg rávenni a kiszolgáltatott embereket, hogy szánják rá magukat a veszélyes utazásra a tengeren” – hangoztatta Turnbull. Az üzlet az azonban a kormányfő szerint egyszeri alkalomra szól, és csak azokat érinti, akik már most is a csendes-óceáni táborok  vendégszeretetét élvezik.

Szeptemberben Ausztrália is beleegyezett, hogy közép-amerikai menekülteket vesz át egy Costa Rica-i menekülttáborból.

MTI – BBC – Kuruc nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Kövess minket a Facebookon!