2016-12-17

Hamis útlevéllel akart Németországba utazni egy volt tálib miniszter

Oszd meg másokkal is!

A német hatóságok felderítettek egy csalást, amelynek során egy magas rangú tálib hamis útlevéllel akart menedékjogot kérni magának, és a családjának.

A hírek szerint a férfi a frankfurti reptérre érkezett és Szaúd-Arábia fővárosából, Rijádból indult útnak. A reptéren hamis útlevelet mutatott be, amellyel menedékkérelemért folyamodott saját maga és családja számára – írja a Der Spiegel.

Amikor a bevándorlási hivatal munkatársai ellenőrizték a dokumentumokat, kiderült, hogy a menedéket kérő férfi az Oszama bin Ladent támogató, afganisztáni tálibok egészségügyi minisztere volt 1996 és 2001 között.

Abdul Rauf Mohammed már korábban is megpróbálkozott letelepedni Európában. A 2000-es évek elején érkezett meg Norvégiába, ahol azt hazudta a hatóságoknak, hogy el kellett menekülnie hazájából, mivel szembeszállt az iszlamista tálibokkal.

Mindebből természetesen egy szó sem volt igaz, a férfi továbbra is iszlamista nézeteket vallott, sőt, sikerült radikalizálnia néhány helyi fiatalt Oslóban, a norvég fővárosban. Miután többször is figyelmeztették Mohammedet, a hatóság úgy döntött, hogy a férfi “biztonsági kockázatot” jelent és kitiltották Norvégiából 2014-ben.

Azt egyelőre nem tudni, hogy 2014 és a minapi frankfurti megjelenése között merre járt a volt egészségügyi miniszter, akinek, miután kiderült a személyazonossága, az első géppel visszaküldték Szaúd-Arábiába.

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!