2016-11-20

Eldőlt Angela Merkel jövője, ő maga döntött róla

Oszd meg másokkal is!

Angela Merkel a 2017-es választásokon is indulni fog – ezt jelentette be a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vasárnapi elnökségi ülésén.

A 62 éves politikus valószínűleg vasárnap este jelenti be hivatalosan a sajtótájékoztatón, hogy újra indul a választásokon – írja a BBC.

Németországban 2017 szeptemberében tartják a választásokat.

Merkel és pártja az év elején kínos vereséget szenvedett a regionális választásokon a szélsőjobboldali AfD-vel szemben. A kancellár asszony népszerűsége a migránsválság elhatalmasodása óta folyamatosan esik, majd a nyár során, mikor a német lakosokat többször is megtámadták elégedetlen migránsok, sokan Merkel lemondását követelték. Az utóbbi időkben azonban a politikus megszilárdította helyzetét – annak ellenére, hogy nem vizsgálta felül nyitott ajtós migrációs politikáját.

Felmérések szerint ha most tartanák a választást, a németek többsége Merkelt választaná. Amennyiben negyedszer is elnyeri a kancellári tisztséget, megelőzheti a CDU-alapító Konrad Adenauert, aki 12 évig volt kancellár, és behozhatja a csúcstartó Helmut Kohlt, aki 16 évig vezette a német kormányt.

Faktor nyomán

 

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Kövess minket a Facebookon!