2016-12-20

Döb­be­ne­tes for­du­lat: ma­gyar ál­do­zata is lehet a ber­lini te­her­au­tós mé­szá­ros­nak!

Oszd meg másokkal is!

Három csa­lád is je­lezte a ma­gyar nagy­kö­vet­sé­gen: nem ta­lál­ják a ro­ko­na­i­kat! A ka­rá­cso­nyi vá­sá­ron 12 em­bert gá­zolt ha­lálra a te­her­autó.

Magyar árusok is dolgoztak Berlin leghíresebb karácsonyi vásárán, és sok magyar turista is a bódék között nézelődött, mikor egy pakisztáni bevándorló kamionnal letarolta a tömeget – a merényletben eddig 12-en haltak meg. Az áldozatok között magyarok is lehettek: eddig ugyanis három család jelezte a berlini magyar nagykövetség ügyeleti telefonszámán, hogy nem találják a rokonaikat!

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke elmondta, hogy mindhárom esetben felvették az eltűnt személyek adatait és továbbították a német rendőrségnek. Egyelőre várják és gyűjtik a további információkat. A konzulok a vérfürdő helyszínére siettek, de a vásáron üzemelő magyar lángosos és kürtős kalácsos bódéja nem azon a részen volt, ahol a teherautó a tömegbe hajtott.

Hétfő este Berlinben az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron egy teherautó belegázolt a tömegbe: tizenketten meghaltak, 48-an megsérültek, többen súlyosan. Egyelőre nem zárták ki, hogy terrortámadás történt.

Ripost nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!