2016-09-16

A egyházak is a népszavazáson való részvételre buzdítanak

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Hiába a balliberális sajtó elbizonytalanító és a valódi kérdésről elvonatkoztató hadjárata, több neves egyházi tisztségviselő nyilatkozott a kényszerbetelepítésről szóló kvóta kapcsán.

Október 2-án népszavazás lesz hazánkban a brüsszeli kényszerbetelepítéssel kapcsolatban

Az ellenzék és a balliberális sajtó a józan észt meghazudtolva próbálja elterelni a figyelmet a valódi problémakörről, melyről a referendum szól. Ugyanis, amiről október 2-a szól az az, hogy a magyaroknak joguk van eldönteni, kikel akarnak együtt élni ˜– a népvándorlással érkező migránstömeg pedig veszélyezteti a kontinens jövőjét.

“Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Bár az Index egy augusztusi cikkeben még azzal próbálta elbizonytalanítani olvasóit, hogy úgy fogalmazott: a magyarországi egyházak “egyértelmű iránymutatást” nem adtak a voksolásról; azonban nemrég az egyházak, illetve a Heti Válasz által megkérdezett rangos egyházi tisztviselők is a részvételre buzdítottak, kifejtették véleményüket a kérdéssel kapcsolatban.

A katolikus egyház nem kívánt testületileg állást foglalni, ugyanakkor prominens személyei a részvételre buzdítanak:

Márfi Gyula, Veszprém katolikus érseke: nemmel fog szavazni, mert véleménye szerint el kell utasítani azokat a szankciókat, melyekkel Brüsszel megfenyegette hazánkat, mert a migránsok szétosztása ellenkezik az emberi méltósággal.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Beer Miklós, Vác katolikus püspöke a részvételre buzdított. Mint fogalmazott: “Szeretettel buzdítok mindenkit, hogy menjen el október 2-án, és lelkiismerete szerint szavazzon.”

Balás Béla, Kaposvár katolikus püspöke így fogalmazott: “A népszavazásra elmegyek, a kérdésre nemmel fogok válaszolni, mert magyar vagyok. Magyarságunk ugyanis istenadta kincs, semmivel sem kockáztathatjuk.”

Böjte Csaba ferences szerzetes is nemmel fog szavazni október 2-án, mert véleménye szerint “egy ország is számba kell vegye a határain belépőket, és emberségesen számba kell tartsa, ki honnan jött, hogyan boldogul. Ezért én, kit szintén befogadott és számon is tart a Magyar Köztársaság, nemmel szavazok a kényszerbetelepítésre.”

A görögkatolikusok:

Kocsis Fülöp, hajdúdorogi görögkatolikus érsek-metropolita a lapnak elmondta: “Elmegyek szavazni, és kénytelen vagyok azt mondani, hogy ‘nem akarom’. Kár, hogy tagadnunk kell valamit, ahelyett, hogy lelkesen igent mondhatnánk. Nyilván tudni kell nemet is mondani – például a betolakodásra.”

Papp Miklós, görögkatolikus lelkész, morálteológus is úgy nyilatkozott, hogy elfog menni és nemmel fog szavazni – mert a “kötelező betelepítés rossz a bevándorlóknak, a befogadóknak és az európai politikának.”

Az evangélikus egyház a részvételre biztat:

Gáncs Péter és Fabiny Tamás evangélikus püspökök a Heti Válasznak elmondták: “Állampolgári jogunkkal élve természetesen részt veszünk a népszavazáson, és gyülekezeti tagjainkat is erre biztatjuk.”

Lehel László, evangélikus lelkész, az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője nemmel fog szavazni, hiszen véleménye szerint tűrhetetlen, hogy Brüsszel az Országgyűlés hozzájárulása nélkül szeretne betelepítést.

A református egyház is a részvételre és a nemre buzdít:

Köntös László, a Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzője szerint a kérdés arról szól, hogy kinek van joga bevezetni kötelező kvótarendszert, amelyre nemmel fog szavazni.

A magyarországi zsidó közösségek nem foglaltak egységesen állást, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija így nyilatkozott:

“Az elmúlt közel fél évszázad bebizonyította, hogy a Közel-Keletről érkező migráció ügye megalapozott beilleszkedési programok nem csak humanitárius, munkaerőpiaci vagy integrációs, de biztonságpolitikai kérdéseket is felvet. Ezek a kérdések a zsidó közösségek számára fokozott, a mindennapi fizikai biztonság kockázataihoz kapcsolódnak, így nem tartanám szerencsésnek, ha a betelepítés bármilyen formája kötelező és ellenőrizetlen lenne”

– mondta Köves Slomó vezető rabbi.

Fotó: Faludi Imre

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]