2016-12-25

A berlini merénylő pénzt küldött az unokaöccsének, legyen miből jönnie dzsihádolnia neki is

Oszd meg másokkal is!

A tunéziai biztonsági erők letartóztattak három embert, köztük Anisz Amri, a berlini merénylet feltételezett elkövetőjének unokaöccsét – írja a BBC. A tunéziai belügyminisztérium közölte: a három, 18 és 27 év közötti gyanúsított egy „terrorista sejt” tagja, és még pénteken vették őrizetbe őket. Hozzátették: az unokaöcstől megtudták, hogy kommunikált Amrival a Telegram nevű alkalmazáson keresztül.

A terrorista unokatestvére azt is bevallotta, hogy ő az Iszlám Állam híve, és Amri pénzt küldött neki Németországból, hogy ő is oda tudjon utazni – állítja a tunéziai belügyminisztérium.

A terrorista unokatestvére azt is bevallotta, hogy ő az Iszlám Állam híve, és Amri pénzt küldött neki Németországból, hogy ő is oda tudjon utazni – állítja a tunéziai belügyminisztérium.


Egy tunéziai rokon dzsihadista gyilkos képével

Mint ismeretes, hétfő éjjel feltehetően a tunéziai Anisz Amri hajtott teherautóval a tömegbe egy berlini karácsonyi vásáron 12 embert megölve, 48-at megsebesítve. A tömeges gázolás után egyelőre tisztázatlan körülmények között  Franciaországba menekült, és péntek hajnalban vonattal Milánóba érkezett. Egy külvárosi pályaudvaron szállt le, és amikor 3 óra körül rendőrök igazoltatni akarták, fegyvert rántott és tüzet nyitott. Az olasz hatóságok szerint ugyanazzal a fegyverrel lőtt, amellyel megölték a német fővárosban elkövetett merényletben használt kamion lengyel sofőrjét. Amri a rendőrökkel folytatott tűzharcban életét vesztette.


Anisz Amri szülei

Egymás fölött több nadrágot viselt Anisz Amri, ami arra utal, hogy több éjszakát is az utcán töltött. Hátizsákjában egy holland telefonkártya, 1500 euró és fogkefe is volt – írták a szombati olasz újságok.

MNO, Kuruc nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!